Здравословно хранене

В днешното забързано битие все по-малко хора се замислят върху своето психическо и физическо здраве. Не осъзнават,че това, което ядат е от съществено значение за развитието и състоянието им. А замислете се колко хора им се занимава с готвене вкъщи на  каквито и да е рецепти !

Хранителните добавки не могат да заменят правилното хранене, затова е от от първостепенно значение като начало да се четат етикетите на продуктите (готови или не), които ще консумирате или готвите. Пълноценното хранене е преди всичко начин на живот. Под това се разбира балансирано хранене с полезни продукти, които са с добри качества и съдържат високи стойности на минерали и витамини.

Най-общо казано здравословно хранене е разумно подбиране на храни, които набавят над 40 хранителни вещества. Това включва аминокиселини, минерали и витамини от различни групи.

Храните от неживотински ( включва вегетариански рецепти) са богати на природни активни съединения, повлиявайки енергизиращо на човешкия организъм. Също така има и полезни храни за кожата, както и за другите органи в човешкия организъм.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s